Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.


Ingredientele de care aveti nevoie:

3 piepturi de pui, fara os, taiate in jumatati

1 lingura de ulei de masline

1 lamaie

1/4 cana de unt

3 cani de ciuperci proaspete, taiate

1/2 cana de zeama de pui (sau apa cu un cub concentrat de pui)

2 linguri de faina

1 lingura de patrunjel verde, tocat


Modul de preparare:

Se incalzeste mai intai cuptorul.

Uleiul de masline se toarna intr-un vas termorezistent.

Se pun jumatatile de pui.

Fiecare parte de pui se unge cu ulei.

Peste bucatile de pui se stoarce apoi zeama de la o jumatate de lamaie.

Cealalta jumatate de lamaie se taie feliute.

Se pun apoi printre bucatile de pui.

Apoi vasul se da la cuptor.

Se lasa timp de 30-40 de minute.

Intr-o tigaie se pune un sfert de cana de unt sau margarina sa se topeasca.

Ciupercile se taie si se pun la prajit 6 minute.

Se presara si faina.

Se amesteca.

Se pune si zeama de pui.

Se amesteca totul pana devine un sos omogen.

Se lasa la foc mic pana scade.

Inainte de a lua sosul de pe foc, se adauga si patrunjelul verde tocat.

Puiul facut se pune pe farfurii.

Apoi se toarna sosul cremos de ciuperci.

Se serveste cat este cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare