Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt

 Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

4 vinete mici

zeama de la 2 lamai

sare

piper proaspat macinat

5 cepe

3-4 catei de usturoi

1 lingura de ulei de masline

patrunjel

1 lingurita de oregano

1 lingurita de cimbru

30 g samburi de pin


Pentru sos:

2 pahare de iaurt degresat

2-3 catei de usturoi

2 linguri de miere

 

Pentru ornat:

felii de rosii

verdeata

30 g parmezan ras


Modul de preparare este urmatorul:

Vinetele se curata de coaja.

Apoi se spala si se taie in doua.

Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.

Jumatatile de vinete se stropesc cu zeama de lamaie.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Apoi se pun intr-o tava unsa.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala.

Se taie apoi rondele.

Uleiul de masline se pune la incins intr-o tigaie.

Apoi rondelele de ceapa si usturoi se pun la calit.

Patrunjelul se toaca marunt si se pune tot in tigaie.

Se mai pun oregano, cimbrul si samburii de pin.

Cu amestecul rezultat se umplu jumatatile de vinete.

Apoi se da tava la cuptorul incalzit in prealabil.

Se lasa timp de 35 de minute.

Intre timp se prepara sosul.

Iaurtul se amesteca la un loc cu usturoiul si cu mierea.

Se adauga sare si piper.

Cand sunt gata, vinetele umplute se scot din cuptor.

Se pun pe un platou.

Se orneaza cu felii de rosii.

Se pune si sosul de iaurt.

Se decoreaza cu fire de verdeata proaspata.

La final se adauga si parmezanul ras.

Se serveste preparatul imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare