Sos dulce cu ananas si zahar brun

Ingrediente:

2 cani cubulete de ananas proaspat
¼ cana zahar brun
1 lingura amidon
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita esenta de vanilie
1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare: ananasul se marunteste foarte fin cu un mixer sau in robotul de bucatarie. Separat se amesteca bine intr-o cratita de dimensiuni potrivite zaharul, amidonul si sare, adaugand ananasul. Se pune la fiert pe foc mediu, amestecand din cand in cand, si se lasa cateva minute sa clocoteasca, pana incepe sa se lege. Se adauga vanilia, se ia de pe foc si se toarna sucul de lamaie pentru acele note proaspete de citrice. Se foloseste cald sau se poate pastra la frigider pentru 5-6 zile, intr-un recipient inchis ermetic.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Un sos pentru carnea de porc, vita sau legume coapte cu note intense dulci-acrisoare, dar si gust picant datorita fulgilor de chili. Cei care prefera o aroma traditionala pot reduce cantitatea de zahar, dar este interesant tocmai datorita contrastului puternic intre dulce si acru.

  • Sos cu dulce cu rom si unt

    Un sos cremos, dulce, aromat, bun pentru o gama larga de retete de desert, fie ca este vorba de o portie de inghetata delicioasa, fie de prajituri. Se pregateste imediat si se foloseste fierbinte. Este la fel de bun cu rom alb sau brun.

  • Ceai cu portocala si zahar brun

    O reteta simpla pentru o bautura rece, aromata, dulce, perfecta intr-o zi calduroasa.

  • Cocktail cu rom si coniac

    Un mix de arome cu mirodenii si putin suc de lamaie, este un cocktail care se serveste fierbinte, eventual intr-o cana cu motive de Craciun, pentru o seara placuta alaturi de prieteni.

  • Mere coapte cu scortisoara si zahar brun

    Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.