Cocktail cu rom si coniac

Ingrediente:

40 ml coniac
40 ml rom brun
40 ml suc de lamaie
50 ml sirop de apa si zahar brun (proportie 1/1)
120 ml apa plata
felie de lamaie pentru décor
1 baton scortisoara

Mod de preparare: apa se pune la fiert, apoi se toarna intr-o cana. Se adauga pe rand coniacul, romul, sucul de lamaie si siropul, amestecand bine dupa fiecare. Se orneaza cu felia de lamaie si batonul de scortisoara, apoi se serveste, cald inca.

Foto: piqsels.com

 

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail cu grepfrut si bere

    Un cocktail cu gust proaspat, fructat, cu note de citrice, dar si cu astringenta usor amaruie de bere si aroma de prosecco, pentru acele zile calduroase de vara.

  • Cocktail cu rom brun si bere de ghimbir

    O combinatie inedita intre aromele exotice de rom si cele fresh, usor picante ale ghimbirului, este un cocktail relativ usor dar cu note interesante si proaspete.

  • Cocktail cu rom, limeta si suc de merisoare

    Un cocktail cu doua feluri de rom cu note exotice si gustul sucului de portocale, limeta si merisoare pentru o combinatie perfecta pentru cei care vor o bautura aparte.

  • Cocktail cu rom brun si espresso

    Gustul intens de cafea si cel puternic de rom brun se intalnesc intr-un cocktail cu note exotice, tropicale, puternice.