Cocktail cu rom si coniac

Ingrediente:

40 ml coniac
40 ml rom brun
40 ml suc de lamaie
50 ml sirop de apa si zahar brun (proportie 1/1)
120 ml apa plata
felie de lamaie pentru décor
1 baton scortisoara

Mod de preparare: apa se pune la fiert, apoi se toarna intr-o cana. Se adauga pe rand coniacul, romul, sucul de lamaie si siropul, amestecand bine dupa fiecare. Se orneaza cu felia de lamaie si batonul de scortisoara, apoi se serveste, cald inca.

Foto: piqsels.com

 

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom si cafea

    Un cocktail cu gust puternic de cafea si note exotice de rom, pentru o seara placuta alaturi de cei mai buni prieteni. Alegeti o cafea de calitate si romul preferat.

  • Cocktail cu rom si limoncello

    Bautura traditionala italiana, cu o lunga istorie si un gust parfumat si intens de lamaie, peste care se suprapune cel dulce (mai mult sau mai putin, in functie de marca), limoncello poate fi folosit pentru o gama larga de cocktailuri, iar in aceasta varianta se intalneste cu romul alb sau brun si o apa tonica rece, cu sau fara arome.

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu rom si suc de portocale

    Un cocktail cu gust de citrice si note puternice de rom aromat si exotic, alaturi de cele de vodca.

  • Cocktail cu rom si ananas

    O reinterpretare a unei maniere clasice de a te bucura de un rom de calitate intr-un cocktail cu note tropicale. Puteti folosi suc de fructe proaspat sau din cutie.