Citeste articole din "Cocktailuri"

  • Cocktail racoritor cu bere, rom si portocala

    Cocktail racoritor cu bere, rom si portocala

    Un cocktail pentru zilele calduroase, cand un pahar de bere blonda rece, cu multa spuma, este una dintre cele mai bune alegeri. Alaturi de putin rom si suc proaspat de portocale berea obisnuita se transforma intr-un cocktail aromat si surprinzator.

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

    Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

    Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.

  • Cocktail de vara cu menta, sirop de pepene galben si gin

    Cocktail de vara cu menta, sirop de pepene galben si gin

    Pentru siropul de pepene galben alegeti un fruct bine copt, parfumat, taiati miezul in bucati potrivite, pe care le puneti apoi in aparatul de suc sau in mixer. Se trece prin sita si se poate pastra la frigider pentru cel mult trei zile.

  • Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

    Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

    Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.

  • Sangria de vara cu sampanie, capsune si vin alb

    Sangria de vara cu sampanie, capsune si vin alb

    O alternativa pentru sangria cu vin rosu, pentru care veti avea nevoie de sampanie sau vin spumant, capsune bine coapte si un vin alb usor, parfumat. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.

  • Cocktail de vara cu vin rosu si fructe

    Cocktail de vara cu vin rosu si fructe

    Daca beti cu placere un smoothie plin de vitamine, mai ales cand afara e tot mai cald, de ce sa nu incercati o reteta in care alaturi de fructe aromate alegeti un vin rosu sec sau, de ce nu, unul dulce si parfumat.

  • Cocktail de vara cu bere blonda si cidru

    Cocktail de vara cu bere blonda si cidru

    Alegeti un cidru proaspat, usor acid, cu gust puternic de fruct, alaturi de o bere blonda racoritoare si dominata de notele putin amarui. Pentru un plus de corpolenta intr-un cocktail ce se bea foarte rece, cu gheata, puteti adauga si putin whiskey.