Ceai cu portocala si zahar brun

Ingrediente:

8 plicuri ceai negru sau verde
8 cani apa plata
3 portocale bine coapte, nu foarte mari
½ cana zahar brun
gheata

Mod de preparare: alegeti portocale coapte, frumoase, nu foarte mari. Folosind un curatator de fructe si legume decojiti doua dintre portocale, pastrand coaja. Taiati a treia portocala in felii rotunde, subtiri, fara coaja. Se pune la fiert apa, adaugand coaja portocalelor si plicurile de ceai, lasand pana cand amestecul clocoteste. Se infuzeaza pentru 8-10 minute, se adauga si zaharul, iar ceaiul cu portocala se lasa la racit pentru cel putin jumatate de ora. Se scot plicurile de ceai si coaja de portocala si se serveste in cani, cu gheata dupa gust si o felie subtire de portocala.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Un sos pentru carnea de porc, vita sau legume coapte cu note intense dulci-acrisoare, dar si gust picant datorita fulgilor de chili. Cei care prefera o aroma traditionala pot reduce cantitatea de zahar, dar este interesant tocmai datorita contrastului puternic intre dulce si acru.

  • Sos dulce cu ananas si zahar brun

    Ananasul bine copt este un desert delicios, plin de aroma si gust, iar in aceasta reteta este baza pentru un sos ce poate fi folosit intr-o gama larga de retete de desert (si nu numai).

  • Cocktail cu rom si coniac

    Un mix de arome cu mirodenii si putin suc de lamaie, este un cocktail care se serveste fierbinte, eventual intr-o cana cu motive de Craciun, pentru o seara placuta alaturi de prieteni.

  • Orez cu portocala si legume

    Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Un amestec puternic, cu personalitate (si multe grade alcoolice), dar care gustat cu moderatie va fi o surpriza. Doua gusturi aparent opuse reusesc sa se completeze inspirat, si in plus este usor de pregatit. Si de aceasta data rezultatul depinde enorm de calitatea marcilor alese.