Citeste articole din "Retete culinare / Sosuri"

  • Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii

    Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii

    Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.

  • Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel

    Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel

    Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Sos simplu cu iaurt si marar

    Sos simplu cu iaurt si marar

    De inspiratie mediteraneana si potrivit pentru o gama larga de preparate, este un sos care este cel mai bun proaspat, cand aromele se dezvolta si completeaza, dar poate fi pastrat la rece pentru cateva zile. Puteti inlocui jumatate din cantitatea de iaurt cu maioneza pentru o consistenta mai cremoasa, dar si nivelul caloric va creste apreciabil.

  • Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Berea blonda sau bruna, rece, este bautura ideala pentru un gratar alaturi de prieteni, dar in aceasta reteta rezultatul final va fi un sos dens, cremos, cu note dulci, recomandat pentru orice fel de carne, fie ea de porc, vita sau pui.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Un sos cu gust puternic si proaspat de patrunjel verde, aromat, tocat marunt, alaturi de un pic de nucsoara rasa, traditional folosit pentru pestele prajit, fript sau fiert, dar care este la fel de bun si alaturi de alte retete.

  • Sos cu portocala si ananas

    Sos cu portocala si ananas

    O reteta de inspiratie tropicala, aromata, dulce, plina de note savuroase, buna pentru o gama larga de deserturi, dar si (pentru cei care nu se tem de gusturile contrastante) pentru carnea de pui, porc, rata.


Warning: fopen(cache/b0c45af5c2cae4e3821b063a8eed937f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139