Citeste articole din "Retete culinare / Sosuri"

  • Sos simplu cu piper negru

    Sos simplu cu piper negru

    Recomandat pentru o friptura de vita, dar se potriveste la fel de bine celei de pasare, fie la gratar, fie la cuptor.

  • Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.

  • Sos cu otet din cidru de mere, miere si menta

    Sos cu otet din cidru de mere, miere si menta

    Interesant pentru salate de vara in care vreti sa adaugati un plus de aroma si de gust, contrastul dintre acreala putin acida si dulceata mierii facand din acest sos o provocare si o recompensa.

  • Sos simplu de ciocolata neagra

    Sos simplu de ciocolata neagra

    O reteta foarte simpla pentru un sos de ciocolata perfect pentru torturi, prajituri, fursecuri, suficient de dens si cremos chiar si pentru cei mai pretentiosi.

  • Sos de ceapa

    Sos de ceapa

    Bun atat pentru o friptura la cuptor din carne de porc sau o tava cu legume de toamna, bine coapte, este un sos simplu de pregatit si delicios.

  • Sos de vin alb

    Sos de vin alb

    Bun pentru a aduce un plus de aroma rafinata unei fripturi la cuptor sau pentru a complementa orice fel cu carne, este un sos cu vin alb destul de usor de preparat, mai ales daca alegeti un vin de calitate.

  • Mic dejun in stil frantuzesc: ridichi sote

    Mic dejun in stil frantuzesc: ridichi sote

    Istoria micului dejun frantuzesc incepe in secolul al XVIII-lea dar sintagma asociata, petit dejeuner, a aparut abia la sfarsitul veacului trecut. Si nu degeaba i s-a spus “petit”, deoarece este mai degraba un rasfat la primele ore ale diminetii.