Citeste articole din "Retete culinare"

  • Sos cu ghimbir si soia

    Sos cu ghimbir si soia

    O reteta de inspiratie asiatica, versatila si gata sa condimenteze si sa schimbe radical pestele, carnea de pui, porc sau vita, orezul sau o portie de legume pe gratar sau sotate.

  • Salata de iarna cu citrice si miez de nuca

    Salata de iarna cu citrice si miez de nuca

    Citricele sunt bune in orice perioada a anului, fie doar pentru cantitatea generoasa de vitamina C, dar in aceasta salata vor oferi organismului un gust delicios, un plus de energie si putine calorii. Buna pentru o gustare sau ca un aperitiv inedit.

  • Sos cu vin rosu, otet balsamic si unt

    Sos cu vin rosu, otet balsamic si unt

    Ideal pentru o friptura de vita sau chiar (pentru cei care isi doresc sa experimenteze) pentru carnea de porc. Bine scazut, servit fierbinte, cu note dulcegi si usor acide.

  • Salata cu mere si portocale

    Salata cu mere si portocale

    Un desert sau o gustare sanatoasa si plina de vitamine, cu gust intens si complex de fructe, gata imediat atunci cand aveti nevoie de o reteta aparte.

  • Sos cu piper negru si lapte

    Sos cu piper negru si lapte

    Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.

  • Sos cu ghimbir

    Sos cu ghimbir

    Putin picant, cu note si arome exotice, bun pentru peste, pui, dar si pentru legume coapte sau sotate. Este usor de pregatit, fara fierbere, si excelent atunci cand este proaspat, iar gusturile incep sa se dezvolte si sa se completeze.