Citeste articole din "Retete culinare"

  • Sos de busuioc, lamaie si usturoi

    Sos de busuioc, lamaie si usturoi

    O alternativa aromata si simpla pentru clasicul pesto, cu gust intens de busuioc verde, proaspat, parfumat, ulei de masline, putin usturoi si putina lamaie.

  • Sos de ceapa cu boia si zahar

    Sos de ceapa cu boia si zahar

    O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.

  • Sos cu miere si lamaie

    Sos cu miere si lamaie

    O combinatie dulce-acrisoara pentru peste, pui sau o salata de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de lamai bine coapte, zemoase, si miere naturala. Se foloseste cald si cat mai proaspat.

  • Sos cu nucsoara si unt

    Sos cu nucsoara si unt

    Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.

  • Sos simplu de lamaie si usturoi

    Sos simplu de lamaie si usturoi

    Bun pentru o gama larga de retete, dar mai ales pentru peste, pui sau legume coapte ori fierte, este un sos de inspiratie mediteraneana, gata imediat, proaspat si aromat.

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos cu lamaie si unt

    Sos cu lamaie si unt

    Un sos pentru peste, legume coapte sau fierte, versatil si aromat, cu puternice note mediteraneene (dar si multe calorii), care va transforma un fel banal intr-unul delicios.

  • Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi

    Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi

    O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.

  • Sos simplu cu marar si iaurt

    Sos simplu cu marar si iaurt

    Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.