Citeste articole din "Retete culinare"

  • Supa de spanac

    Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.

  • Budica de orez cu banane

    Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Salata cu pui, smochine si mozzarella

    Salata cu pui, smochine si mozzarella

    La prima impresie, carnea de pui, smochinele si mozzarella nu par a avea multe in comun. Reteta pe care o vom prezenta este inedita tocmai prin aceea ca uneste intr-un singur gust, aromat, ingrediente atat de diferite.

  • Cartofi inveliti in bacon

    Cartofi inveliti in bacon

    Cartoful este o leguma banala insa una pe care poti baza atunci cand doresti sa gatesti o mancare gustoasa. Cum zilele devin din ce in ce mai reci, ne-am gandit ca o reteta simpla de cartofi la cuptor ar fi tot ce ai nevoie acum.

  • Placinta cu castane si ciuperci

    Placinta cu castane si ciuperci

    La sfarsitul meselor copioase, desertul a devenit, in multe locuri din lume, nelipsit. Printre cele mai traditionale rete in partile noastre ramane placinta, produs rezultat din aluat copt la cuptor alaturi de alte ingrediente cu gust bogat.

  • Gnocchi bolognese cu spanac

    Gnocchi bolognese cu spanac

    Gnocchi bolognese cu spanac este o reteta potrivita pentru cine nu are mult timp la dispozitie sa gateasca. Odata ce ai intrat in posesia ingredientelor, dureaza practic mai putin de o jumatate de ora pana cand cina poate fi servita.

  • Vita Stroganoff

    Vita Stroganoff

    Vita Stroganoff este o specialitate simpla, rapida si gustoasa plamadita prin secolul al XIX-lea in bucataria ruseasca.

  • Reteta de muraturi. Picalilli cu pere

    Reteta de muraturi. Picalilli cu pere

    Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari.

  • Specialitati ardelenesti de toamna. Supa de dovleac

    Specialitati ardelenesti de toamna. Supa de dovleac

    Dovleacul nu se numara doar printre cele mai gustoase legume de toamna ci sta deopotriva alaturi de cele mai sanatoase. Pana cand iarna isi va intra in drepturi, este de dorit sa consumam dovleac cat mai frecvent si in maniere cat mai diverse.