Citeste articole din "Retete culinare"

  • Sos cu ciuperci si cimbru

    Sos cu ciuperci si cimbru

    Un sos cremos, foarte aromat, recomandat pentru o friptura de pui sau porc, alaturi de o portie generoasa de pireu de cartofi, langa orez sau legume coapte.

  • Sos de ciocolata neagra

    Sos de ciocolata neagra

    Excelent pentru un desert in care va doriti un gust intens de cacao, putin amarui, in contrast cu aromele dulci.

  • Sos cu unt, patrunjel si usturoi

    Sos cu unt, patrunjel si usturoi

    Un sos cald pentru carnea de peste, friptura de pui (chiar si pentru puiul pane) sau alaturi de o garnitura de legume coapte sau fierte. Patrunjelul reuseste sa ii dea o nota proaspata, racoritoare.

  • Sos de vin rosu cu rozmarin

    Sos de vin rosu cu rozmarin

    Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.

  • Sos de rosii usor picant

    Sos de rosii usor picant

    Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.