Sos de menta pentru friptura de miel

Ingrediente:

1 legatura mare de menta proaspata
150 g zahar
100 ml otet
150 ml apa
un praf de sare

Mod de preparare: frunzele de menta se desprind de pe codite, se tin 10-15 secunde in apa clocotita, apoi se scurg si se pun intr-un bol cu apa rece cu gheata pentru a-si pastra culoarea si aroma. Se rastoarna intr-o sita, apoi se toaca foarte fin.

Separat se pune la fiert apa cu otetul, zaharul, coditele de menta, putina sare, lasand pe foc mediu pana cand incepe sa clocoteasca. Se ia amestecul de pe foc, se lasa la racit (aroma mentei se va raspandi pretutindeni) si apoi se toarna prin sita peste frunzele tocate. Se amesteca bine si se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Contrastul dintre sosul de menta rece si carnea fierbinte va face ca gusturile sa se dezvolte si sa devina mai puternice.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia

    Un sos versatil si aromat, bun pentru friptura de porc, pui, legume coapte, orez, practic o gama larga de retete carora le va da un gust cu adevarat memorabil. Cu fulgi de chili sau un pic de ghimbir proaspat ras ii puteti da note iuti sau picant-asiatice, totul intr-un joc al gusturilor care nu va lasa pe nimeni indiferent.

  • Sos de piper negru in stil asiatic

    O reteta de sos de inspiratie asiatica, in care gusturile si aromele se intalnesc pentru ca rezultatul final sa fie dens, delicios, perfect pentru o gama larga de preparate, de la peste si vita sau porc la legume coapte sau fierte.

  • Sos usor picant de piper negru

    O reteta de sos foarte buna pentru friptura de pui sau porc, cu note picante si gust puternic.

  • Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac

    Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare. Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.

  • Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana

    Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.