Sos de scortisoara

Ingrediente:

3 linguri cu varf unt
½ cana zahar
1 ½ lingurite scortisoara macinata
1 lingura de amidon
1 ½ cani apa


Mod de preparare: intr-un vas potrivit se pune la fiert apa cu zaharul, untul si toata cantitatea de scortisoara macinata. Cand incepe sa fiarba se adauga amidonul dizolvat in putina apa din cratita, se amesteca bine si se lasa la fiert pentru 6-7 minute. Se lasa putin la racit pana cand se mai ingroasa, apoi se foloseste cald sau rece, dupa gust. Se poate pastra la rece pentru cel mult 48 de ore.

 

Foto: pikist.com

 

Articole asemănătoare

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Sos de piper negru in stil asiatic

    O reteta de sos de inspiratie asiatica, in care gusturile si aromele se intalnesc pentru ca rezultatul final sa fie dens, delicios, perfect pentru o gama larga de preparate, de la peste si vita sau porc la legume coapte sau fierte.

  • Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara

    Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

  • Fasole in sos de rosii

    Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.

  • Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

    Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.