Fasole in sos de rosii


Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, urmatoarea reteta de fasole in sos de rosii face parte probabil din categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare. Iar daca nu, va oferim prilejul sa o incercati in forma ei simpla, doar cu ingrediente de post.  

Ingrediente: 
500 g fasole boabe
1 ceapa mare 
5 catei de usturoi
50 ml ulei
200 ml sos de rosii cu ardei 
sare si piper
patrunjel verde

Mod de preparare:
- se fierbe fasolea schimbandu-se de trei ori apa iar ceapa se taie marunt

- se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se lasa la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam sosul de rosii cu ardei si amestecam.  Se lasa aproximativ 5 minute sa fiarba, apoi se indeparteaza de pe foc. Intr-o cratita se pune fasolea fiarta si  scursa, sosul de rosii si 300 ml apa ( in care a fiert fasolea).

- se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adauga usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust.Se serveste cu muraturi si patrunjel tocat marunt.

Sursa foto: rgbstock.com

I. C.

 

 

Articole asemănătoare