Galbiori in sos de vin rosu

Se intampla sa fim uneori, cand vrem sa gatim, sa fim in “criza” de inspiratie. Sa nu mai stim ce sa preparam si ce retete sa rasfoim. Noi va propunem ceva usor, delicios si rapid de preparat.

Ingrediente pentru 2 portii

- 200 g galbiori
- 50 g sunca / kaiser
- 2 cepe
- 3 linguri sos de rosii
- ¼ l vin rosu
- 1 catel de usturoi
- Putina smantana
- Ulei de masline
- Sare
- Piper

Mod de preparare:

Se curata si se taie ceapa si usturoiul dupa care se rumenesc putin in ulei de masline. Sunca / Kaiser-ul se taie cubulete si impreuna cu sosul de rosii se adauga in wok-ul unde se afla legumele de mai sus. Se amesteca incet la foc mic.

Se iau ciupercile, se spala si se curata bine si se pun in wok. Cand toate ingredientele incep sa se caleasca se stropesc cu vin si se mai lasa putin la fiert. Mancarea se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se mai adauga si putina smantana.

Acest fel de mancare poate fi servit impreuna cu paste.

Pofta buna!

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.

  • Sos de vin rosu cu rozmarin

    Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.

  • Vin rosu cu mirodenii si rodie

    Ati incercat cu siguranta mai multe retete de vin rosu fiert, dar acesta are un gust fructat, proaspat, exotic datorita rodiei.

  • Fasole in sos de rosii

    Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.

  • Paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate

    Un preparat ideal pentru o gustare la serviciu sau acasa este reteta de paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate.