Sos de vin rosu cu rozmarin

Ingrediente:

ulei de masline
1 ceapa rosie medie
½ cana vin rosu
½ cana supa de vita
2 linguri unt
½ lingura rozmarin tocat
sare

Mod de preparare: se pune la incins putin ulei de masline intr-o cratita putin adanca, si se caleste ceapa rosie tocata marunt pana se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Se toarna vinul la temperatura camerei, supa de vita, si totul se fierbe fara capac, pe foc mic spre mediu, pana cand amestecul scade la jumatate. Se adauga atunci untul si rozmarinul, putina sare, se amesteca pana cand sunt bine incorporate, apoi se opreste focul. Se serveste cald pentru feluri din carne de vita, porc, vanat.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos de vin rosu cu cimbru

    Un sos pentru carnea de porc sau de vita, dens si aromat, potrivit mai ales pentru o masa festiva.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.

  • Vin rosu cu mirodenii si rodie

    Ati incercat cu siguranta mai multe retete de vin rosu fiert, dar acesta are un gust fructat, proaspat, exotic datorita rodiei.

  • Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata

    O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.