Sos de vin rosu cu rozmarin
Ingrediente:
ulei de masline
1 ceapa rosie medie
½ cana vin rosu
½ cana supa de vita
2 linguri unt
½ lingura rozmarin tocat
sare
Mod de preparare: se pune la incins putin ulei de masline intr-o cratita putin adanca, si se caleste ceapa rosie tocata marunt pana se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Se toarna vinul la temperatura camerei, supa de vita, si totul se fierbe fara capac, pe foc mic spre mediu, pana cand amestecul scade la jumatate. Se adauga atunci untul si rozmarinul, putina sare, se amesteca pana cand sunt bine incorporate, apoi se opreste focul. Se serveste cald pentru feluri din carne de vita, porc, vanat.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii
O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii si rodie
Ati incercat cu siguranta mai multe retete de vin rosu fiert, dar acesta are un gust fructat, proaspat, exotic datorita rodiei.
-
Vin rosu cu zmeura si mirodenii
Vin rosu plin de arome exotice si fructate pentru o bautura delicioasa pentru o seara placuta.
-
Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata
O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.
-
Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.