Vin rosu cu mirodenii

Ingrediente:

4 cani vin rosu
3 linguri miere
8 cuisoare intregi
½ lingurita boabe de piper negru
½ lingurita nucsoara macinata
4 bucati anason stelat
2 portocale medii
2 cani apa plata sau minerala
scortisoara pudra

Mod de preparare: cuisoarele, boabele de piper si anason se pun la incalzit pe foc mediu intr-o craticioara, pana cand incep sa se prajeasca usor si aromele devin puternice, intense. Se toarna deasupra vinul rosu la temperatura camerei, nucsoara, coaja de portocala taiata bucati (dupa gust), apa, lasand totul la fiert. Se fierbe pe foc mic pentru 10 minute, apoi se lasa putin la racit si se adauga mierea, amestecand bine pana se topeste. Se serveste in cani, fierbinte, cu putina scortisoara si bucatele mici de felii de portocala.

Foto: publicdomainpictures.net 

Articole asemănătoare

  • Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar

    In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.

  • Vin rosu fiert cu stafide si brandy

    Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.

  • Cocktail cu zmeura, vin rosu si vodca

    O bautura pregatita cu zmeura proaspata, vodca de calitate si un vin rosu sec, servita rece.

  • Sos de vin rosu cu rozmarin

    Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.

  • Vin fiert cu mirodenii si coniac

    Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.