Vin rosu cu mirodenii

Ingrediente:

4 cani vin rosu
3 linguri miere
8 cuisoare intregi
½ lingurita boabe de piper negru
½ lingurita nucsoara macinata
4 bucati anason stelat
2 portocale medii
2 cani apa plata sau minerala
scortisoara pudra

Mod de preparare: cuisoarele, boabele de piper si anason se pun la incalzit pe foc mediu intr-o craticioara, pana cand incep sa se prajeasca usor si aromele devin puternice, intense. Se toarna deasupra vinul rosu la temperatura camerei, nucsoara, coaja de portocala taiata bucati (dupa gust), apa, lasand totul la fiert. Se fierbe pe foc mic pentru 10 minute, apoi se lasa putin la racit si se adauga mierea, amestecand bine pana se topeste. Se serveste in cani, fierbinte, cu putina scortisoara si bucatele mici de felii de portocala.

Foto: publicdomainpictures.net 

Articole asemănătoare