Vin rosu fiert cu stafide si brandy

Ingrediente:

1 sticla vin rosu
2 lingurite cu varf coaja rasa de portocala
3 batoane scortisoara
10 seminte cardamon
10 cuisoare intregi
200 g stafide
200 g zahar brun
100 ml brandy

Mod de preparare: vinul se pune la fiert pe foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga coaja de portocala, scortisoara, cardamonul si cuisoarele, lasand totul pentru 10-15 minute. Se pun stafidele si se mai lasa la fiert pe foc mic spre mediu pentru alte 12-15 minute. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca bine zaharul si se toarna incet toata cantitatea de brandy. Se trece prin sita pentru a indeparta mirodeniile si se serveste cald, in cani.

Foto: pixabay.com

 


 

Articole asemănătoare

  • Vin fiert cu fructe de padure

    O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.

  • Vin fiert cu cidru si mirodenii

    O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.

  • Vin fiert cu mirodenii si coniac

    Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.

  • Vin fiert cu mirodenii si cacao

    O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.