Vin fiert cu mirodenii si cacao

Ingrediente:

½ cana cacao cernuta
2 batoane scortisoara
4 bucati anason stelat
8 cuisoare intregi
½ lingurita ghimbir ras
4 patratele ciocolata neagra, sfaramate bine
½ cana zahar brun
1 cana apa plata
1 portocala, taiata felii cu tot cu coaja
1 sticla vin rosu
½ cana fructe de padure congelate
felii de portocala pentru decor

Mod de preparare: vinul se pune la fiert intr-un vas potrivit, pe foc mic spre mediu. Separat se pune intr-o cratita pe foc mediu apa, se adauga toata cantitatea de cacao, scortisoara, anasonul si cuisoarele, ghimbirul, ciocolata neagra, amestecand bine. Se pune zaharul si se adauga portocala feliata, amestecand bine pana cand amestecul incepe sa fiarba, iar zaharul s-a dizolvat. Se lasa pe foc mic pentru 10 minute, se toarna apoi deasupra vinul rosu fierbinte, oprind focul dupa cel mult doua minute. Se trece prin sita si se serveste fierbinte, punand in fiecare cana cateva fructe de padure (lasate sa se dezghete la temperatura bucatariei) si o felie de portocala.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare