Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila

Ingrediente:

50 ml tequila
200 ml cidru de mere
1 varf de lingurita scortisoara pudra
1 praf de nucsoara rasa
coaja rasa de portocala
½ lingurita zahar brun
1-2 cuisoare

Mod de preparare: intr-o craticioara se incalzeste cidrul pe foc mic spre mediu, fara sa clocoteasca, amestecandu-l bine cu mirodeniile si coaja rasa de portocala dupa gust. Se indeparteaza de pe foc, se adauga zaharul si se toarna prin sita intr-o cana, adaugand tequila. Se bea fierbinte.

Foto: pixnio.com

 

 

Articole asemănătoare

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure

    Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii

    In zilele reci o cana cu vin fiert, cald si cu aroma mirodeniilor aduse din tinuturi indepartate pare una dintre cele mai bune alegeri. Dar in aceasta reteta vinul rosu va fi inlocuit cu un cidru de mere de buna calitate.

  • Cacao fierbinte cu rom si scortisoara

    O cana de cacao fierbinte, eventual cu putina frisca sau scortisoara, este ideala in zilele reci de iarna (si nu numai). Dar in aceasta reteta puteti adauga un rom brun sau alb, simplu sau cu arome si mirodenii, pentru un gust complex, cu note de sarbatoare.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii

    O varianta pentru traditionala reteta de vin fiert, in care veti folosi cidru si un lichior de portocale alaturi de mirodenii pline de arome.