Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

Ingrediente:

2 litri cidru de mere
1 cana (250 ml) rom
4 batoane scortisoara
4 bucati anason stelat
2 cuisoare intregi
felii subtiri de portocala pentru servire
(optional) scortisoara pudra

Mod de preparare: pentru mai multa aroma mirodeniilor se prajesc usor, fara ulei, pe foc mediu, intr-un recipient adanc. Se tin pe foc 3-4 minute, amestecand usor, dupa care se toarna cidrul de mere si se lasa pana incepe sa fiarba usor, fara sa clocoteasca. Dupa 30 de minute pe foc mic spre mediu se trece prin sita (pentru a indeparta resturile de mirodenii), se amesteca bine cu romul (se poate folosi si whiskey sau bourbon) si se serveste fierbinte, in cani, cu o felie de portocala si dupa gust cu putina scortisoara pudra.

Foto: rawpixel.com

Articole asemănătoare

  • Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure

    Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.

  • Cacao fierbinte cu rom si scortisoara

    O cana de cacao fierbinte, eventual cu putina frisca sau scortisoara, este ideala in zilele reci de iarna (si nu numai). Dar in aceasta reteta puteti adauga un rom brun sau alb, simplu sau cu arome si mirodenii, pentru un gust complex, cu note de sarbatoare.

  • Cocktail fierbinte cu rom si suc de mere

    O reteta perfecta pentru zilele reci de iarna, cu aroma exotica a romului, evocand taramuri indepartate, gustul dulce al sucului de mere si notele parfumate de scortisoara si vanilie.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila

    O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.

  • Bautura fierbinte cu rom, unt si mirodenii

    O reteta pentru o bautura ideala in perioada in care temperaturile incep sa scada (si cu atat mai mult in zilele de iarna), acest amestec de rom, mirodenii si putin unt de calitate este cremos, dulce, plin de arome si cu siguranta reconfortant.