Cacao fierbinte cu rom si scortisoara

Ingrediente:

2 cani lapte
3-4 lingurite cu varf cacao
1-2 lingurite zahar
1 varf de lingurita scortisoara pudra
1 lingura rom alb sau brun

Mod de preparare: se pregatesc doua portii de cacao cu lapte, adaugand si zahar dupa gust. In fiecare cana se pune si jumatate din cantitatea de rom (sau mai mult, dupa preferinta), pudrand deasupra cu scortisoara. Se bea fierbinte.

Foto: depositphotos.com

Articole asemănătoare

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure

    Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.

  • Cacao fierbinte cu lapte si rom

    O bautura de iarna dulce, aromata si cu note intense de rom, buna pentru o seara relaxanta. Se bea fierbinte, simpla sau alaturi de un desert delicios.

  • Cocktail fierbinte cu rom si suc de mere

    O reteta perfecta pentru zilele reci de iarna, cu aroma exotica a romului, evocand taramuri indepartate, gustul dulce al sucului de mere si notele parfumate de scortisoara si vanilie.

  • Grog cu rom si lamaie

    O varianta usor de preparat a celebrei bauturi pe care o intalneam in romanele si povestirile cu pirati si corabii, excelenta atunci cand este fierbinte (in special intr-o zi friguroasa) si are la baza un rom de calitate.