Vin fiert cu fructe de padure

Ingrediente:

1 sticla vin rosu
2-3 batoane scortisoara
4-5 cuisoare intregi
2 bucati anason stelat
1 portocala mare, coapta
1 cana cidru
¼ cana brandy sau coniac
1 cana fructe de padure congelate (amestec)
1-2 lingurite miere sau sirop de artar

Mod de preparare: vinul se pune la fiert pe foc mediu, si cand s-a incalzit se adauga scortisoara, cuisoarele, anasonul, sucul portocalei, cidrul si toata cantitatea de brandy sau coniac. Se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, si dupa 10 minute se adauga fructele de padure, zdrobindu-le usor cu o lingura pentru a permite aromelor sa se dezvolte. Se lasa sa fiarba pentru 20-25 de minute pe foc mic spre mediu, se trece prin sita si se serveste in cani, cu putin sirop de artar sau miere in fiecare portie.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare