Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

Ingrediente:

150 ml vin rosu
80 ml bere de ghimbir
100 ml apa tonica sau apa minerala
1 lingura suc de lamaie
gheata
1 felie subtire de lamaie sau limeta pentru servire

Mod de preparare: puneti intr-un shaker plin pe jumatate cu gheata vinul rosu, berea de ghimbir, apa minerala si sucul de lamaie, agitand totul bine. Se serveste in doua pahare inalte cu o felie subtire de limeta sau lamaie pentru decor.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu suc de morcovi, whiskey si bere de ghimbir

    Un cocktail cu prospetimea berii acidulate de ghimbir, dulceata sucului de morcov si portocala, alaturi de whiskey. Ideal este sa folositi suc proaspat stors pentru o aroma intensa.

  • Cocktail cu rom brun si bere de ghimbir

    O bautura cu gust exotic si note usor picante, excelenta rece, cu multa gheata, buna pentru zilele fierbinti de vara.

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.

  • Cocktail cu vin rosu si tequila

    Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.

  • Cocktail cu rom brun si bere de ghimbir

    O combinatie inedita intre aromele exotice de rom si cele fresh, usor picante ale ghimbirului, este un cocktail relativ usor dar cu note interesante si proaspete.