Sos de vin rosu cu cimbru

Ingrediente:

5 linguri unt
3-4 cepe rosii medii, taiate rondele subtiri
2 cani vin rosu sec
2 linguri otet de vin rosu
4 cani apa sau (preferabil) supa de vita din cutie
5-6 crengute cimbru

Mod de preparare: topiti jumatate din cantitatea de unt pe foc mediu, apoi caliti rondelele de ceapa pana cand se inmoaie, fara sa se arda. Se da focul mai tare, se toarna vinul si otetul, amestecand pana cand sosul scade. Se pune supa de vita si cimbrul, lasand totul la fiert pana cand sosul scade si capata consistenta dorita, ca un sirop gros. Se trece prin sita si se foloseste dupa ce s-a racit putin. Inainte de servire se adauga restul de unt topit, cald, incorporat cu un tel sau mixer electric pana cand aveti o compozitie omogena.

Foto: freeimg.net

Articole asemănătoare

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.

  • Sos de vin rosu cu rozmarin

    Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.

  • Vin rosu cu mirodenii si rodie

    Ati incercat cu siguranta mai multe retete de vin rosu fiert, dar acesta are un gust fructat, proaspat, exotic datorita rodiei.