Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar

Ingrediente:

100 ml vin rosu
50 ml cidru de mere
1 pahar apa plata sau minerala
½ lingura brandy sau coniac
2 linguri suc de lamaie
½ lingurita pudra de scortisoara
1 lingurita zahar brun
felii mici de mar pentru servire
batoane de scortisoara

Mod de preparare: vinul, cidrul, apa, sucul de lamaie, scortisoara pudra si zaharul se pun pe foc mic spre mediu, lasand pana cand s-a incins fara sa clocoteasca, iar zaharul s-a dizolvat. Se lasa putin la racit, se amesteca bine cu brandy sau coniac (mai mult, dupa gust) si se imparte in doua cani, servindu-se cu 1-2 felii de mar si cate un baton de scortisoara pentru fiecare portie.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu zmeura, vin rosu si vodca

    O bautura pregatita cu zmeura proaspata, vodca de calitate si un vin rosu sec, servita rece.

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.

  • Vin rosu cu mirodenii si rodie

    Ati incercat cu siguranta mai multe retete de vin rosu fiert, dar acesta are un gust fructat, proaspat, exotic datorita rodiei.

  • Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

    O reteta traditionala foarte apreciata in perioada rece a anului si cu atat mai mult la masa de Craciun, glogg este o bautura calda preparata din vin rosu cu multe mirodenii diverse, servit prietenilor si membrilor familiei care s-au bucurat de bunatatile servite deja la masa. Cu gust complex, plin si note exotice, poate fi preparat in orice perioada a anului, dar cel mai bine este sa fie servit iarna si pentru un plus de gust se poate adauga whiskey, bourbon sau vodca.

  • Bautura fierbinte cu vin rosu, cidru de mere si fructe de padure

    Cu gust complex si fructat, plin de note acrisoare, este o bautura buna pentru orice ocazie.