Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

Ingrediente:

2 sticle vin rosu sec
2 portocale mari
150 g zahar
50 g miere
3 cuisoare
1-2 batoane scortisoara
5-6 boabe piper
½ nucsoara, rasa
2 bucati anason stelat
cateva migdale prajite, sfaramate marunt

Mod de preparare: se decupeaza coaja portocalelor in fasii lungi si se stoarce sucul. Se pune pe foc mic jumatate din cantitatea de vin, adaugand mirodeniile, zaharul si sucul de portocale, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se scurge prin sita si se pune din nou amestecul pe foc mic, adaugand restul de vin. Se lasa pana se infierbanta bine, fara sa inceapa sa fiarba, dupa care se pune intr-un bol. Se serveste cald, cu bucati de coaja de portocala in fiecare pahar si pudrate cu migdalele sfaramate.

Foto: pickpik.com

Articole asemănătoare

  • Vin fiert cu cidru si mirodenii

    O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.

  • Ciresele Ferrovia

    Un soi cu productie buna si fructe mari, carnoase, de un rosu intens, cu gust dulce si aroma puternica, Ferrovia este o alegere excelenta atat pentru culturile intensive cat si pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina.

  • Vin fiert cu mirodenii si cacao

    O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.

  • Vin fiert cu portocala si mirodenii

    O reteta devenita clasica, dar in aceasta varianta veti folosi atat vin rosu, cat si alb, alaturi de portocala, scortisoara sau cuisoare.

  • Vin rosu cu mirodenii si rodie

    Ati incercat cu siguranta mai multe retete de vin rosu fiert, dar acesta are un gust fructat, proaspat, exotic datorita rodiei.