Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
GLOGG, VIN ROSU FIERT IN STIL SUEDEZ

Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

Ingrediente:

1 sticla vin rosu
1 pahar bourbon sau vodca
½ cana zahar
2 linguri coaja rasa de portocala
2 linguri de stafide
1 lingura seminte cardamon
1 lingura ghimbir proaspat ras
1-2 batoane scortisoara
6-8 cuisoare
2 linguri migdale crude, oparite un minut in apa clocotita
felii de portocala pentru servire
stafide

Mod de preparare: intr-o cratita de doi litri se pun la fiert pe foc mic spre mediu vinul, alcoolul, zaharul si coaja de portocala, stafidele si cardamonul, putin ghimbir si scortisoara, cuisoarele. Amestecul se tine la fiert pana da in clocot, se mai tine 2-3 minute pe foc, apoi se da la o parte si se lasa la racit pentru 30-45 de minute. Se toarna printr-o sita fina pentru a indeparta mirodeniile, apoi se reincalzeste la microunde sau pe foc mic inainte de servire (se bea fierbinte). In fiecare cana de glogg se pune o felie de portocala alaturi de cateva migdale si stafide.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii

    Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.

  • Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar

    In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.

  • Vin fiert cu fructe de padure

    O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.

  • Vin rosu fiert cu stafide si brandy

    Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.


Warning: fopen(cache/208e9e045e024c0ffbbef38e86211f7e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139