Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

Ingrediente:

1 sticla vin rosu
1 pahar bourbon sau vodca
½ cana zahar
2 linguri coaja rasa de portocala
2 linguri de stafide
1 lingura seminte cardamon
1 lingura ghimbir proaspat ras
1-2 batoane scortisoara
6-8 cuisoare
2 linguri migdale crude, oparite un minut in apa clocotita
felii de portocala pentru servire
stafide

Mod de preparare: intr-o cratita de doi litri se pun la fiert pe foc mic spre mediu vinul, alcoolul, zaharul si coaja de portocala, stafidele si cardamonul, putin ghimbir si scortisoara, cuisoarele. Amestecul se tine la fiert pana da in clocot, se mai tine 2-3 minute pe foc, apoi se da la o parte si se lasa la racit pentru 30-45 de minute. Se toarna printr-o sita fina pentru a indeparta mirodeniile, apoi se reincalzeste la microunde sau pe foc mic inainte de servire (se bea fierbinte). In fiecare cana de glogg se pune o felie de portocala alaturi de cateva migdale si stafide.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare