Glogg, vin rosu fiert in stil suedez
Ingrediente:
1 sticla vin rosu
1 pahar bourbon sau vodca
½ cana zahar
2 linguri coaja rasa de portocala
2 linguri de stafide
1 lingura seminte cardamon
1 lingura ghimbir proaspat ras
1-2 batoane scortisoara
6-8 cuisoare
2 linguri migdale crude, oparite un minut in apa clocotita
felii de portocala pentru servire
stafide
Mod de preparare: intr-o cratita de doi litri se pun la fiert pe foc mic spre mediu vinul, alcoolul, zaharul si coaja de portocala, stafidele si cardamonul, putin ghimbir si scortisoara, cuisoarele. Amestecul se tine la fiert pana da in clocot, se mai tine 2-3 minute pe foc, apoi se da la o parte si se lasa la racit pentru 30-45 de minute. Se toarna printr-o sita fina pentru a indeparta mirodeniile, apoi se reincalzeste la microunde sau pe foc mic inainte de servire (se bea fierbinte). In fiecare cana de glogg se pune o felie de portocala alaturi de cateva migdale si stafide.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Vin fiert cu fructe de padure
O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.
-
Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii
O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.
-
Cocktail cu vin rosu si tequila
Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.