Vin rosu cu mirodenii si rodie

Ingrediente:

½ cana apa
½ cana zahar
1 varf lingurita cuisoare
coaja de portocala taiata rondele pentru décor
o rodie
o sticla de vin rosu

Mod de preparare: se taie rodia in doua si se stoarce sucul de la jumatate, pastrand samburii de la cealalalta. Intr-o craticioara se pune la fiert apa, zaharul, cuisoarele, coaja de portocala si samburii de rodie, amestecand usor pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva. Siropul fierbinte se toarna apoi printr-o sita fina peste vinul rosu, pus intr-un bol sau o carafa de sticla, adaugand la final si sucul de la jumatate de rodie. Se poate servi rece, dupa ce a fost tinut la frigider sau fierbinte, reincalzit la microunde sau pe aragaz.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.

  • Vin fiert cu portocala si mirodenii

    O reteta devenita clasica, dar in aceasta varianta veti folosi atat vin rosu, cat si alb, alaturi de portocala, scortisoara sau cuisoare.

  • Cocktail cu vin rosu si tequila

    Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.

  • Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

    O reteta traditionala foarte apreciata in perioada rece a anului si cu atat mai mult la masa de Craciun, glogg este o bautura calda preparata din vin rosu cu multe mirodenii diverse, servit prietenilor si membrilor familiei care s-au bucurat de bunatatile servite deja la masa. Cu gust complex, plin si note exotice, poate fi preparat in orice perioada a anului, dar cel mai bine este sa fie servit iarna si pentru un plus de gust se poate adauga whiskey, bourbon sau vodca.

  • Vin rosu cu zmeura si mirodenii

    Vin rosu plin de arome exotice si fructate pentru o bautura delicioasa pentru o seara placuta.