Vin rosu cu mirodenii si rodie

Ingrediente:

½ cana apa
½ cana zahar
1 varf lingurita cuisoare
coaja de portocala taiata rondele pentru décor
o rodie
o sticla de vin rosu

Mod de preparare: se taie rodia in doua si se stoarce sucul de la jumatate, pastrand samburii de la cealalalta. Intr-o craticioara se pune la fiert apa, zaharul, cuisoarele, coaja de portocala si samburii de rodie, amestecand usor pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva. Siropul fierbinte se toarna apoi printr-o sita fina peste vinul rosu, pus intr-un bol sau o carafa de sticla, adaugand la final si sucul de la jumatate de rodie. Se poate servi rece, dupa ce a fost tinut la frigider sau fierbinte, reincalzit la microunde sau pe aragaz.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Vin rosu fiert cu stafide si brandy

    Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.

  • Vin fiert cu cidru si mirodenii

    O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.

  • Vin fiert cu mirodenii si coniac

    Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.

  • Vin fiert cu mirodenii si cacao

    O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.