Vin rosu cu mirodenii si rodie

Ingrediente:

½ cana apa
½ cana zahar
1 varf lingurita cuisoare
coaja de portocala taiata rondele pentru décor
o rodie
o sticla de vin rosu

Mod de preparare: se taie rodia in doua si se stoarce sucul de la jumatate, pastrand samburii de la cealalalta. Intr-o craticioara se pune la fiert apa, zaharul, cuisoarele, coaja de portocala si samburii de rodie, amestecand usor pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva. Siropul fierbinte se toarna apoi printr-o sita fina peste vinul rosu, pus intr-un bol sau o carafa de sticla, adaugand la final si sucul de la jumatate de rodie. Se poate servi rece, dupa ce a fost tinut la frigider sau fierbinte, reincalzit la microunde sau pe aragaz.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

    O reteta traditionala foarte apreciata in perioada rece a anului si cu atat mai mult la masa de Craciun, glogg este o bautura calda preparata din vin rosu cu multe mirodenii diverse, servit prietenilor si membrilor familiei care s-au bucurat de bunatatile servite deja la masa. Cu gust complex, plin si note exotice, poate fi preparat in orice perioada a anului, dar cel mai bine este sa fie servit iarna si pentru un plus de gust se poate adauga whiskey, bourbon sau vodca.

  • Vin rosu cu zmeura si mirodenii

    Vin rosu plin de arome exotice si fructate pentru o bautura delicioasa pentru o seara placuta.

  • Cocktail cu bourbon, vin rosu, bitter

    Cu un bourbon si un vin rosu de calitate va fi un cocktail memorabil.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Un amestec puternic, cu personalitate (si multe grade alcoolice), dar care gustat cu moderatie va fi o surpriza. Doua gusturi aparent opuse reusesc sa se completeze inspirat, si in plus este usor de pregatit. Si de aceasta data rezultatul depinde enorm de calitatea marcilor alese.

  • Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata

    O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.