Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie

 Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice.

In India se prepara multe retete vegetariene, desi doar o parte consuma asemenea mancaruri, mai ales in sud.


Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.


Ingredientele necesare pentru preparare sunt:


Pentru compozitia chiftelutelor:

500 g carne macinata de vita

1 ceapa mare, rasa

3-4 catei de usturoi

1/4 pahar cu pesmet

1 ou

1/2 pahar de patrunjel verde, tocat

2 linguri de ulei

sare

piper

putina nucsoara


Pentru sos, aveti nevoie de:

1 ceapa mare, tocata marunt

2 catei de usturoi

1/4 lingurita de carcum - mirodenie orientala

1 1/2 pahar de supa de pasare

suc de la 1/2 lamaie

sare

piper

putin zahar


Se realizeaza astfel:

Intr-un bol se pune carnea macinata de vita.

Apoi se adauga ceapa rasa, usturoiul zdrobit si celelalte ingrediente necesare pentru aceasta compozitie.

Se amesteca totul bine.

Dupa aceea se lasa o ora la rece.

Dupa ce a trecut acest timp, se pune o tigaie cu ulei sa se incinga.

Se formeaza chiftelutele din aluatul respectiv.

Apoi se pun la prajit.

Se lasa pe foc pana se rumenesc putin.

In tot acest timp, se prepara si sosul de lamaie.

Intr-o tigaie mai adanca se pun 2 linguri de ulei.

Se lasa sa se incalzeasca, apoi se pun ceapa si usturoiul.

Acestea se prajesc putin.

Apoi se adauga carcum, supa de pasare si zeama de lamaie.

Se amesteca si se lasa sa dea totul intr-un clocot.

Cand incepe sa fiarba, se lasa focul mic.

Se adauga si chiftelutele si se lasa sa fiarba impreuna pana ce sosul scade, timp de 20 de minute.

In cazul in care este prea acra la gust, ii mai puteti pune 1 lingurita de zahar.

Chiftelutele din carne de vita in sos de lamaie se servesc cu mamaliga calda.

Sursa foto

Articole asemănătoare