Chiftelute de post din piure de cartofi

 

O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi. Simpla si putin constisitoare, aceasta capata contur in mai putin de 35 de minute cu conditia de a cumpara din vreme urmatoarele ingrediente:    

500 g cartofi
4-5 linguri cu faina
Pesmet
30 g margarina
Sare, piper
1/2 legatura patrunjel
2 catei de usturoi
4-5 ciuperci proaspete
Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare dupa ce au fost curatati, spalati si taiati felii. Cand s-au facut, se scurg de apa si se mixeaza impreuna cu faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet.

Din aceasta combinatie trebuie sa rezulte o pasta consistenta, in caz contrar, mai trebuie adaugat pesmet. Se uda mainile cu apa si se formeaza chiftelutele, apoi se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins. O alta modalitate de a le gati este prin coacere. In aceasta situatie, chiftelutele trebuie asezate intr-o tava, unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu pesmet, si date la cuptor  30-35 de minute, pana devin aurii si crocante.

Sursa foto: foodnetwork.com

I. C.

Articole asemănătoare