Reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc

 Incercati sa preparati reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc, o ciorba numai buna pentru vremea rece.

 

Ingredientele necesare sunt:

3 cepe rosii

250 g mazare fiarta

3 ardei grasi galbeni

2 fire de praz

1 salata iceberg sau salata verde

6 cartofi albi

bors

delikat

apa

sare

piper verde

busuioc

tarhon

ulei de masline

smantana (optional)


Modul de preparare:

Se curata mai intai ceapa rosie si prazul.

Apoi se taie in rondele subtiri.

Se incinge uleiul de masline in tigaie.

Apoi se pun rondelele la calit.

Se lasa pana devin moi.

Apoi se pun ardeii grasi galbeni, tocati marunt.

Cartofii albi se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.

Cand sunt aproape fierti, se ia jumatate din cantitate si se adauga peste prajeala.

Apoi se adauga mazarea fiarta.

La intregul amestec se adauga delikat.

Apoi se da prin blender si cu apa fiarta.

Compozitia rezultata din blender se pune intr-o cratita.

Se mai adauga apa daca este necesar.

Se amesteca cu cantitatea ramasa de cartofi fierti.

Se pune si salata verde, rupta marunt.

Se adauga si busuiocul impreuna cu tarhonul si piperul verde.

Se serveste calda, simpla sau cu smantana deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare