Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

 O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc.


Ingredientele necesare:

1 ceapa

3 linguri de ulei de masline

1-2 catei de usturoi

400 g rosii

1 lingura de pasta de tomate

sare

piper negru proaspat macinat

2 vinete medii

60 g masline

60 g mozzarella gratinata

10 frunze de busuioc


Modul de preparare:

Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.

Se caleste timp de cateva minute intr-o tigaie in care se pune o lingura de ulei.

Se adauga si usturoiul.

Se mai lasa 5 minute.

Apoi se pun rosiile si paste de tomate.

Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, pana ce compozitia incepe sa se ingroase.

Fiecare vanata se taie in fasii subtiri pe lungime.

Din fiecare vanata se taie 8 felii.

Fiecare felie se unge cu ulei.

Apoi se pun toate pe gratar.

Se lasa la foc mic, pana ce devin rumene.

Cand sunt gata, se pun pe o hartie de copt.

12 felii mai mari se aleg.
 
Iar cele care mai raman, dupa ce au fost facute la gratar, se taie in bucati mici.

Bucatile taiate se pun intr-un castron.

Peste acestea se adauga 4 linguri de sos de rosii.

Se pun si masline.

Se amesteca bine.

Jumatate din cantitatea de sos de rosii rezultat se pune in tava.

Apoi cantitatea ramasa de sos se imparte astfel incat cu aceasta sa fie umplute cele 12 felii de vinete.

Se presara si jumatate din cantitatea de branza.

Se pun 5 frunze de busuioc, taiate.

Se ruleaza dupa aceea fiecare felie umpluta.

Se pun in tava, peste sosul de rosii, cu partea rulata in jos.

Sosul ramas se adauga peste vinete.

Apoi se presara si branza ramasa.

Se dau la cuptor.

Se lasa sa se coaca timp de 20 de minute.

Se decoreaza cu frunzele ramase de busuioc.

Vinetele mediteraneene se servesc imediat ce au fost scoase din cuptor.

Sursa foto

Articole asemănătoare