Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie

 O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

700-800 g aripioare de pui

zeama de la 1 lamaie

4-5 linguri de miere

busuioc

sare

4 cartofi potriviti


Modul de preparare:

Aripioarele de pui se spala bine.

Se pun intr-un vas termorezistent.

Apoi se prepara marinata.

Intr-un bol se stoarce zeama de lamaie.

Apoi se adauga mierea, sarea si busuiocul.

Se amesteca bine.

Dupa aceea se adauga marinata peste aripioare.

Se lasa vasul la frigider, timp de minim 3-4 ore sau preferabil peste noapte.

Se mai invart din cand in cand aripioarele ca sa fie patrunse de aromele respective.

Dupa acest timp, se curata cartofii si se taie, in lungime, mai grosi.

Se pun aripioarele la cuptor si se lasa timp de 25 de minute.

Apoi se intorc pe cealalta parte si se mai lasa inca 15 minute.

Se prajesc si cartofii, fara a deveni uscati.

Aripioarele de pui cu miere si lamaie se servesc calde, imediat ce sunt gata, alaturi de o garnitura de cartofi.

Sursa foto

Articole asemănătoare