Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin

 O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.

Ingrediente:

4 cartofi mari

4 felii de bacon prajite

100 g cas ras

2 fire de ceapa verde

smantana

usturoi

ulei de masline

rozmarin


Modul de preparare:

Cartofii se spala cu coaja si se sterg bine.

Apoi se impacheteaza in folie de aluminiu.

Se pun la copt.

Se lasa timp de 35 de minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor.

Se taie in jumatati.

Miezul se scoate, lasand in partea cu coaja un cm grosime din pulpa de cartof.

Miezul scos se amesteca cu smantana.

Se pune si sarea.

Se adauga si usturoiul pisat.

Se toarna si uleiul de masline.

Se pune si rozmarinul.

Se adauga apoi bucatelele de bacon prajite si casul ras.

Cu amestecul obtinut se umplu cartofii copti.

Se pun dupa aceea intr-o tava si se dau la cuptorul incins.

Se lasa sa se rumeneasca putin.

Se servesc fierbinti cu rondele de ceapa presarate deasupra si cu smantana.

Sursa foto

Articole asemănătoare