Piftie din carne de curcan

 Piftia este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca de la masa de sarbatori. De aceea va propunem sa incercati reteta de piftie din carne de curcan.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

500 g carne de curcan

2 cepe

4 catei de usturoi

2 foi de dafin

sare

boabe de piper


Modul de preparare:

Mai intai se spala bine carnea de curcan.

Apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Apoi se adauga ceapa.

Se pun si cateii de usturoi.

Se adauga si boabele de piper.

Se pun si frunzele de dafin.

Se lasa totul sa fiarba timp de cateva ore.

Spuma adunata deasupra se indeparteaza.

Cand carnea se desprinde de pe oase, se da la o parte de pe foc oala.

Se alege carnea, indepartand oasele.

Apoi carnea de curcan se pune intr-un recipient.

Zeama in care a fiert carnea se strecoara.

Se mai lasa sa se raceasca putin.

Din usturoiul ramas se prepara mujdei de usturoi.

Dupa aceea se amesteca mujdeiul cu zeama strecurata.

Apoi amestecul rezultat se pune peste carnea de curcan.

Recipientul umplut se da la rece.

Se lasa cateva ore sau mai bine peste noapte sa se raceasca.

Cand este gata, piftia din carne de curcan se serveste cu mustar picant.

Sursa foto

Articole asemănătoare