Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste

Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire. Iata cateva sfaturi simple care va vor ajuta sa reduceti sau chiar sa eliminati in totalitate acest neajuns.

1. Alegeti pe cat este posibil cu stiinta carnea pe care doriti sa o preparati. Cu cat carnea aleasa este mai tanara, cu atat mirosul este mai putin strident iar eliminarea acestuia devine mai lisnicioasa. In plus, organismul o va digera si mai usor decat pe cea batrana.

2. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poarta grasimea animala. Eliminati cu cutitul inainte de preparare cat mai mult din surplusul de grasime.

3. Lasati carnea 3-4 ore intr-un litru de apa. Pentru fragezire puteti pregati o marinada in care sa o tineti peste noapte. 

4. Gatiti carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru si rozmarinul. Puteti adauga peste carne si o lingurita de suc de lamaie, intrucat efectul este similar cu cel intalnit in cazul pestelui.

Carnea de miel este prezentata uneori ca o sursa de sanatate, alteori ca o adevarata amenintare pentru organismul noastru. Prima situatie se asociaza cu un consum echilibrat, in vreme ce a doua cu excesul si abaterile de la recomandarile medicilor si nutritionistilor.

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare