Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

Ingrediente:

1 cana de apa plata sau apa tonica
½ cana zahar
1 cana crengute de rozmarin
1 bere de ghimbir
1 lingura suc de limeta
cuburi de gheata
felii subtiri de limeta pentru decor
(optional) 30 ml vodca

Mod de preparare: apa se pune la fiert pe foc mediu cu zaharul (mai mult pentru un gust foarte dulce) si rozmarinul, amestecand din cand in cand si lasand pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se lasa la racit, sub capac, pentru 30 de minute, dupa care se trece prin sita. Intr-un vas potrivit se amesteca fiertura de rozmarin cu berea de ghimbir, sucul de limeta, cateva cuburi de gheata si felii de limeta pentru aspect si un plus de gust. Se poate pune si vodca pentru un cocktail alcoolic. Inainte de servire se tine la rece pentru cel putin o ora.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure

    Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.

  • Suc de pepene cu bere de ghimbir si limeta

    Pepenele rosu este unul dintre deserturile preferate ale verii, iar aceasta reteta sucul proaspat se intalneste cu limeta si berea de ghimbir. Iar cu putina vodca poate deveni un cocktail de vara.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail cu whiskey si bere de ghimbir

    O reteta usor de pregatit, cu notele usor picante si aromate ale berii de ghimbir si cele de whiskey, dar si cu un gust putin acrisor dat de limeta.

  • Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor

    Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.