Delicii de Paste. Pulpa de miel marinata
Pentru aperitive puteti incerca pentru ziua de Paste si pulpa de miel marinata. Bucurati-va de un gust unic preparand aceasta reteta cat se poate de simpla.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1-2 pulpe de miel, fara os
Pentru marinata sunt necesare ingredientele:
8 linguri de zahar brun
coaja si zeama rasa de la 2 lamai
3-4 catei de usturoi, curatati si taiati
3-4 linguri de oregano sau cimbru
8 linguri de ulei de masline
Se realizeaza astfel:
Se amesteca ingredientele de mai sus pentru a prepara marinata.
Pulpa de miel se cresteaza.
Se pune intr-o punga, in care se toarna marinata facuta.
Se sigileaza punga si se agita apoi.
Se lasa la frigider punga, peste noapte.
Carnea de miel gata marinata se pune apoi pe gratar.
Se lasa timp de 30 de minute.
La fiecare 10 minute, se mai intoarce.
Cand s-a rumenit, se ia de pe gratar.
Se pune pe un platou.
Se acopera cu o folie de aluminiu.
Pulpa de miel marinata se serveste alaturi de o portie de cartofi copti.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Delicii de Paste. Drob gustos de miel
Consumat mai mult rece, drobul gustos de miel trebuie sa fie prezent pe masa cu bunatati de Paste.
-
Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara
Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.