Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde

O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.


Ingredientele necesare sunt:

500 g carne de miel

1 legatura de ceapa verde

1 legatura de loboda verde

1 legatura de loboda rosie

1 morcov

patrunjel verde

leustean verde

500 ml bors de casa

sare

piper


Se prepara astfel:

Carnea de miel se pune la fiert cu apa.

Se indeparteaza spuma cand aceasta se formeaza.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa tocata marunt.

Se mai pune si morcovul ras.

Se lasa la fiert pana ce sunt fierte si legumele.

Loboda se taie fasii.

Se pune in ciorba.

Se adauga si patrunjelul verde tocat marunt.

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Se lasa sa mai dea in cateva clocote.

Se pune si borsul de casa, dupa ce a fost mai intai fiert separat.

Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote si se ia de pe foc.

Se presara si leusteanul tocat marunt.

Se acopera oala cu ciorba.

Se lasa acoperita timp de 10 minute, pentru a obtine un gust aromat.

Apoi se serveste fierbinte.

Sursa foto

Articole asemănătoare