Ciorba lipoveneasca de peste

Pentru persoanele care adora gustul de peste prezentam o reteta lipoveneasca cu leustean verde si mujdei de usturoi. Este o ciorba care se prepara frecvent in Delta Dunarii.

Ingrediente:

2-3 kg de peste marunt variat - caras, biban, avat, platica, rosioara, albitura si altele

maruntaie de la peste mare - cozi, capete, icre, lapti si altele

3 cartofi

2 cepe

2 morcovi

1 radacina de telina

2-3 maini de leustean verde


Zeama se prepara din:

2 linguri de smantana

2 linguri de otet

1 ou crud


Pentru mujdei:

cativa catei de usturoi

1 lingura de iaurt


Modul de preparare:

Intr-un ceaun se pune la fiert pestele.

Se lasa la fiert pana ce carnea devine alba si este moale.

Apoi se adauga si legumele.

Cartofii se curata si se taie in sferturi.

Cepele se taie julien (in fasii subtiri).

Morcovii se taie rondele.

Radacina de telina se taie in felii.

Se mai lasa sa fiarba si legumele, pana ce pestele incepe sa se desprinda de pe oase.

Apoi se prepara zeama.

Oul crud se bate bine.

Apoi se amesteca la un loc cu smantana si otetul.

Inainte de ultimul clocot se adauga zeama la ciorba.

Apoi se lasa 2-3 minute sa fiarba pana ce se leaga oul.

La final se adauga leusteanul verde.

Zeama se strecoara si se serveste intr-un vas de ceramica.

Bucatile de peste se pun separat, pe un platou.

Se mai pregateste si un mujdei de usturoi.

Usturoiul se zdrobeste.

Apoi se freaca.

Se adauga si iaurtul.

Se amesteca bine ambele ingredientele pana ce devine o pasta omogena.

Mujdeiul rezultat se pune pe masa alaturi de ciorba de peste.

Se serveste imediat acest preparat delicios.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Uleiul de peste. Prieten sau dusman?

    Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.

  • File de peste cu cascaval la cuptor

    O reteta gustoasa de peste, cu care va puteti astepta musafirii la masa de pranz este cea de file de peste cu cascaval la cuptor.

  • Ciorba picanta de vita

    Pentru persoanele care adora mancarea picanta si pentru cele care vor sa incerce un asemenea fel, va propunem o reteta de ciorba picanta de vita.

  • Salata de peste afumat cu castraveti murati si maioneza

    O salata care se pregateste rapid si cu care va veti surprinde invitatii este salata de peste afumat cu castraveti murati si maioneza.