Ciorba picanta de vita

 Pentru persoanele care adora mancarea picanta si pentru cele care vor sa incerce un asemenea fel, va propunem o reteta de ciorba picanta de vita.


Ingrediente:

1 rasol de vita cu os

1 ceapa

1 fir de praz

1 radacina de patrunjel

1 radacina de telina

2 morcovi

1-2 ardei grasi

1 gogosar

500 g rosii

1 legatura de telina verde

1 legatura de patrunjel verde

2 ardei iuti

1 legatura de tarhon

100 ml smantana

sare

piper

2-3 lingurite de ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Bucata de rasol se spala.

Apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.

Zarzavaturile se curata.

Se spala apoi si se pun intregi la fiert, peste rasol.

Se adauga si 2-3 lingurite de ulei de floarea-soarelui.

Se lasa sa fiarba la foc mic, oala fiind acoperita.

Rosiile se oparesc.

Apoi se curata de coaja.

Se paseaza.

Se strecoara sucul si se pune la fiert separat.

Se lasa pana da de cateva ori in clocot.

Apoi peste acestea se pun ardeii iuti tocati marunt.

Se adauga si telina tocata.

Carnea impreuna cu zarzavaturile fierte se taie in cubulete.

Apoi se pun in ciorba.

Se adauga sucul de rosii.

Se lasa sa mai clocoteasca de cateva ori.

Ciorba picanta de vita se serveste cu tarhon deasupra si cu smantana.

Sursa foto

Articole asemănătoare