Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac

 O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

2 bucati de pastarnac

450 g cartofi

2 cepe rosii

3 lingurite de ulei de floarea-soarelui

450 g friptura de vita

100 g spanac

4 lingurite de ulei de masline

4 linguri de otet de vin rosu

4 linguri de mustar de Dijon

4 linguri de miere lichida


Se prepara astfel:

Pastarnacul, cartofii si cepele se curata de coaja si se taie.

Apoi acestea se pun intr-o tava.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa aceea legumele se mai stropesc cu 2 lingurite de ulei.

Tava se da la cuptor.

Se lasa sa stea 40 de minute.

Apoi se scurge grasimea.

Se pun intr-un castron sa se raceasca.

Se prepara si carnea.

Separat se amesteca uleiul de masline cu otetul si mustarul.

Se adauga si mierea.

In castronul cu legume se pun si frunzele proaspete de spanac.

Se adauga si feliile calde de carne de vita.

Apoi se adauga si sosul facut din mustar si miere.

Salata astfel preparata se serveste imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare