Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci

 O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

500 g carne de vita

200 g ciuperci

200 g mazare

100 ml vin rosu

200 ml supa de legume

1 ceapa

3 catei de usturoi

2 linguri de amidon

4 linguri de ulei

1 lingura de zahar

sare

piper

maghiran

marar

 

Se prepara astfel:

Carnea de vita se taie in bucati potrivite.

Se presara apoi cu sare si piper.

Se incinge uleiul intr-o cratita.

Apoi se adauga usturoiul, taiat marunt.

Se lasa 1-2 minute.

Dupa aceea se scoate din cratita si se arunca.

Se pun bucatile de carne, ceapa si supa de legume.

Se lasa la fiert totul, pana ce carnea devine moale.

Intr-un bol se amesteca amidonul cu zaharul, vinul rosu si zeama de lamaie.

Se mai pune si maghiran.

Se adauga si 100 ml apa.

Cand carnea este aproape fiarta, se pun si ciupercile.

Se mai pun mazarea si amestecul de vin.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se lasa pe foc timp de 10-15 minute.

La final se presara si mararul.

Apoi se acopera cratita timp de 5-10 minute.

Dupa acest timp se ia capacul, mancarea raspandind o aroma minunata.

Sursa foto

Articole asemănătoare