Supa de dovleac si ciuperci

Ingrediente:
 
un sfert de cana ulei de masline
trei cepe mari, rosii sau albe
trei catei mari de usturoi
un kilogram miez crud de dovleac
doua frunze tocate de salvie
doua lingurite de ghimbir proaspat ras
un varf de lingurita de nucsoara
doi litri supa de legume la cutie
o lingura suc de lamaie sau portocala
200 g ciuperci
sare, piper
 
Mod de preparare: uleiul se incinge intr-un vas potrivit si se adauga ceapa taiata marunt si putina sare, amestecand des pana cand isi schimba putin culoarea. Se adauga usturoiul curatat si feliat, salvia, ghimbirul si nucsoara, lasandu-se pe foc pana cand si usturoiul capata o tenta aurie. Se toarna toata supa la temperatura camerei si miezul de dovleac, amestecand usor. Se reduce focul si se lasa la fiert pentru cel putin 20 de minute, amestecand des. Cand este gata se poate amesteca pur si simplu cu o lingura de lemn sau si mai bine se pune toata compozita in blender si se mixeaza pana capata consistenta dorita (se mai poate pune supa sau chiar putina apa). Se curata, spala si taie felii ciupercile (ideal de padure) si se soteaza in putin ulei sau unt pana se prajesc bine. Se adauga in fiecare bol cu supa calda si se serveste imediat.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare