Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor

 O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.

Ingrediente:

4 cartofi mari

1 piept mare de pui

600-700 g de ciuperci

cascaval

patrunjel verde

ulei de masline

Se realizeaza astfel:

Mai intai se pun la fiert pieptul de pui si ciupercile.

Cand sunt gata se scot din apa si se lasa la racit.

Apoi se taie in cubulete.

Cartofii se spala si se curata de coaja.

Se taie apoi pe lungime.

Se scoate putin din partea din mijloc, acestia ramanand destul de grosi.

O tava se unge cu ulei de masline.

Se pun jumatatile de cartofi.

Se stropesc cu ulei de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se acopera apoi tava cu folie de aluminiu.

Se pune tava la cuptor.

Se lasa timp de 15-20 de minute.

Cascavalul se rade.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei de masline la incins.

Se adauga pieptul de pui taiat.

Se amesteca mereu pana incepe sa se rumeneasca putin.

Apoi se pun si ciupercile peste pui.

Se amesteca iarasi pana ce ciupercile sunt prajite putin.

Se iau de pe foc si se adauga cascavalul ras.

Se mai pastreaza si putin cascaval pentru ornat.

Umplutura obtinuta din pui si ciuperci se pune in jumatatile de cartofi.

Se orneaza cu patrunjel verde, tocat marunt.

Se presara si putin cascaval ras.

Cartofii umpluti se dau la cuptor inca 10-15 minute, fara a mai acoperi vasul.

Se servesc calzi impreuna cu o salata proaspata de cruditati.

Sursa foto

Articole asemănătoare