Placinta cu carne de pui si anghinare

 O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g faina alba

1/2 plic de drodjie

3 linguri de ulei de masline extravirgin

apa

sare

piper

Pentru umplutura:

300 g piept de pui

5 bucati de anghinare

1 ceapa mica

2-3 linguri de smantana

1 ou

zeama de la 1 lamaie

1 lingura de parmezan

3 linguri de ulei de masline extravirgin

1/2 legatura de patrunjel

sare

piper


Se realizeaza astfel:

Faina se amesteca cu drojdia.

Se pun un praf de sare si unul de piper.

Se cern apoi.

Se pune si uleiul de masline.

Se adauga si putina apa calduta.

Se framanta bine acest aluat, pe o planseta presarata cu faina.

Cand se obtine un aluat elastic, se lasa un timp sa se odihneasca.

Anghinarele se curata.

Se pun apoi in apa acidulata cu zeama de lamaie.

Pieptul de pui se taie cubulete.

Ceapa se toaca marunt.

Se pune la calit ceapa intr-o tigaie cu ulei incins.

Se lasa pana devine moale.

Bucatile de anghinare se taie in sferturi.

Apoi se pun peste ceapa.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se presara si patrunjelul tocat.

Cand bucatile de anghinare sunt facute, se adauga si cubuletele de piept de pui.

Se mai lasa 3 minute pe foc.

Oul si smantana se bat intr-un castron.

Se pune si parmezanul ras.

Se amesteca.

Amestecul rezultat se pune peste pui.

Se intinde foaia intr-o forma rotunda cu peretii inalti.

Se inteapa aluatul.

Se pune apoi umplutura obtinuta.

Se pliaza aluatul peste umplutura.

Placinta rezultata se da la cuptor.

Se lasa timp de 20 de minute.

Cand este gata coapta, placinta cu pui si anghinare se serveste imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare