Tocanita cu carne de vitel si legume

 O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi este tocanita cu carne de vitel si legume.

 Ingrediente:

600-700 g carne de vitel

1 ceapa mare

2 linguri de ulei

1 morcov

1/2 ardei gras

1 tija de telina

sare

piper

1 lingurita delikat de legume

1 lingurita de boia

1 lingurita de faina

50 ml lapte

1 lingura de verdeata (telina, patrunjel)


Se prepara astfel:

Carnea de vitel se spala.

Apoi se sterge bine cu un servet.

Dupa aceea carnea se taie in cubulete potrivite.

Ceapa, morcovul si ardeiul gras se curata si se taie cubulete.

Tija de telina se taie tot cubulete.

Intr-un vas se pun 2 linguri de ulei la incins.

Apoi se adauga legumele taiate cubulete.

Se lasa la foc mic timp de cateva minute.

Dupa acest timp se pun bucatile de carne.

Se adauga boiaua, sarea si piperul.

Se lasa la foc mic pana ce se caleste si carnea putin.

Se toarna apoi 500 ml de apa clocotita.

Se lasa sa fiarba incet.

Daca bucatile de carne sunt fierte, se toarna in vas laptele amestecat cu faina.

Se mai lasa sa clocoteasca putin.

Se condimenteaza dupa gust.

Se ia de pe foc.

Se pune si verdeata tocata marunt.

Se lasa vasul acoperit, timp de 2-3 minute.

Tocanita gata preparata se serveste fierbinte.

Se adauga si cateva cuburi de cartofi fierti la servire si cu mamaliga calda ori paine.

Bineinteles, de la aceasta tocanita nu trebuie sa lipseasca la servire si muraturile.

Sursa foto

Articole asemănătoare