Ciulama cu carne de pui si ciuperci

 O mancare apetisanta pentru o masa de pranz poate fi reteta de ciulama cu carne de pui si ciuperci.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

piept de pui

1/2 kg de ciuperci

1 ceapa

smantana dulce

sare

piper

verdeata


Modul de preparare este urmatorul:

Pieptul de pui se taie in fasii.

Apoi acestea se pun la calit, in putin unt sau ulei.

Se taie si ceapa solzisori.

Cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea, se adauga si ceapa la calit.

Dupa ce s-au calit aceste ingrediente, se mai pun si ciupercile taiate in sferturi.

Se adauga si 2 cani de apa sau supa de legume.

Se lasa sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute.

Cand mancarea s-a fiert, se pune si smantana dulce.

Se condimenteaza ciulamaua cu sare si piper, dupa gust.

Se mai lasa sa dea de 2 ori in clocot si se ia de pe foc.

La final se presara verdeata tocata marunt.

Ciulamaua cu carne de pui si ciuperci se serveste cu mamaliga.

Sursa foto

Articole asemănătoare