Supa de dovleac si rozmarin pentru seara de Halloween

 Sarbatoare internationala anuala, sarbatoarea de Halloween se celebreaza pe 31 octombrie prin activitati specifice si anume: petrecere cu costume, focuri de tabara, dovleci, povesti infricosatoare si altele.


Va propunem sa includeti in meniu o supa speciala pentru aceasta sarbatoare: supa de dovleac si rozmarin.


Ingrediente necesare:

1 dovleac mediu (1 kg de pulpa de dovleac)

2 linguri de ulei

1 ceapa

2 catei de usturoi

2 crengute de rozmarin proaspat

1 l de zeama de legume

150 ml smantana saraca in grasimi

 

Se prepara astfel:

Dovleacul se taie in partea de sus si i se scoate pulpa.

Apoi pulpa se separa de seminte de dovleac.

Se taie cubulete miezul.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins.

Se pun apoi miezul de dovleac si ceapa.

Se adauga si usturoiul.

Se mai pun si crengutele de rozmarin.

Se amesteca mereu.

Se lasa la foc mediu timp de 5 minute.

Zeama de legume se prepara dintr-un cub Knorr de legume pus la 1 l de apa.

Apoi se adauga zeama in tigaie.

Se lasa 25 de minute sa fiarba.

Se scoate rozmarinul din compozitia fiarta.

Apoi se acopera si se mai lasa asa tot 25 de minute.

Apoi compozitia fiarta se mixeaza.

Se pune si smantana.

Se mai pune la foc mic timp de 10-15 minute sa se incalzeasca.

Se prepara in acest timp si crutoanele.

Cuburi mici de paine se pun intr-o tava la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.

Aceasta reteta exotica de supa se poate servi fierbinte in coaja de dovleac.

Se decoreaza cu frunzulite de rozmarin.

Sursa foto

Articole asemănătoare