Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba potrivita pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.
Ingrediente:
1 kg de macrou
1 dovlecel
500 g ciuperci
1 morcov
1 ardei gras
4 rosii
2 linguri de orez
1 fir de praz
1 ceapa rosie
75 ml ulei de floarea-soarelui
1 crenguta de rozmarin
sare
piper
300 ml bors de casa
Mod de preparare:
Macroul se curata si se taie bucati.
Apoi se spala si se presara cu sare.
Se acopera cu un capac si se lasa la rece.
Morcovul se curata si se spala.
Apoi se taie cubulete.
Ceapa rosie si prazul se curata si se toaca marunt.
Ceapa si prazul taiate se pun apoi la fiert in 2 litri de apa.
Se adauga si morcovul.
Se pune si o lingura de sare.
Se adauga uleiul de floarea-soarelui.
Se lasa totul pe foc pana ce legumele sunt fierte.
Apoi se pun rosiile date pe razatoare.
Se toarna si borsul de casa.
Se mai pun si ciupercile taiate bucati.
Se lasa 10 minute sa fiarba.
Dupa aceea se adauga bucatile de macrou.
Se presara si putin piper.
Se mai fierbe totul inca 15 minute la foc mediu.
Ciorba de macrou astfel rezultata se serveste fierbinte sau calduta, cu rozmarin tocat adaugat deasupra.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).
-
Smoothie cu lapte de migdale si cafea
Cu o cafea de calitate si lapte de migdale, cu notele de arahide si gustul intens de cacao, este o bautura buna pentru dimineata sau dupa-amiaza. Mai ales daca v-ati plictisit de cafeaua clasica si vreti sa incercati o alternativa aromata.
-
Salata de citrice cu sos de limeta si ghimbir
Un desert sau o gustare cu gust puternic de citrice, arome exotice si suficiente calorii pentru a da organismului un plus de energie.
-
Suc de pepene cu piper negru si citrice
Un suc de vara indraznet, plin de vitamine, cu gust dulce-acrisor si note picante. Se bea cat mai rece, cu gheata.
-
Salata de fructe cu seminte de mac si ulei de susan
O salata in care gustul de fructe exotice il intalneste pe cel de mustar si pe cel de mac, cu fulgi de ceapa si ulei de susan.