Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin

 O ciorba potrivita pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.

Ingrediente:

1 kg de macrou

1 dovlecel

500 g ciuperci

1 morcov

1 ardei gras

4 rosii

2 linguri de orez

1 fir de praz

1 ceapa rosie

75 ml ulei de floarea-soarelui

1 crenguta de rozmarin

sare

piper

300 ml bors de casa

 

Mod de preparare:

Macroul se curata si se taie bucati.

Apoi se spala si se presara cu sare.

Se acopera cu un capac si se lasa la rece.

Morcovul se curata si se spala.

Apoi se taie cubulete.

Ceapa rosie si prazul se curata si se toaca marunt.

Ceapa si prazul taiate se pun apoi la fiert in 2 litri de apa.

Se adauga si morcovul.

Se pune si o lingura de sare.

Se adauga uleiul de floarea-soarelui.

Se lasa totul pe foc pana ce legumele sunt fierte.

Apoi se pun rosiile date pe razatoare.

Se toarna si borsul de casa.

Se mai pun si ciupercile taiate bucati.

Se lasa 10 minute sa fiarba.

Dupa aceea se adauga bucatile de macrou.

Se presara si putin piper.

Se mai fierbe totul inca 15 minute la foc mediu.

Ciorba de macrou astfel rezultata se serveste fierbinte sau calduta, cu rozmarin tocat adaugat deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare